DOWNLOADS, VEELGESTELDE VRAGEN & SUPPORT

Beste quizmaster,

Welkom op de downloadpagina van de Amsterdamse Pubquiz! Op deze pagina kan je eenvoudig de muziekronde(n), de antwoorden én de extra vragenset downloaden. Tevens vind je onder aan deze pagina een sectie met antwoorden op eventuele vragen die je misschien hebt over de presentatie van de quiz.

Klik eenvoudig met je rechter muisknop op de link, en bewaar het bestand op je computer. Je kan de documenten ook openen door middel van het klikken met de linker muisknop. Voor het afspelen van de muziekronden raden wij je aan het bestand daadwerkelijk te downloaden om haperingen tijdens het afspelen te voorkomen!

MUZIEKRONDE 1

VEEL GESTELDE VRAGEN & SUPPORT

Als je de vragenset opent in het toegezonden quizpakket tref je daar op de eerste pagina de presentatieuitleg aan. Dit is slechts een handvat om de quiz te presenteren, het staat jou als quizmaster helemaal zelf invulling te geven aan hoe je de quiz presenteert.

Het downloaden van de bestanden kan door middel van het klikken op de knoppen met de rechtermuisknop. Je kan het bestand dan opslaan op je computer in een map naar keuze, óf op je bureaublad (desktop).

Ja, dat is in principe mogelijk (bijvoorbeeld op je smartphone of tablet). Omdat je in dat geval afhankelijk bent van een stabiele internetverbinding adviseren wij je om de bestanden bij voorkeur te downloaden en over te zetten naar je afspeel apparaat naar keuze. Op die manier ben je verzekerd van het vlekkeloos afspelen van de muziek

Ja, zo lang de voorraad strekt kunnen wij extra antwoordformulieren nasturen. Ook kan je eventueel een zwart/wit versie van het antwoordformulier downloaden en eenvoudig uitprinten op A4 formaat. Omdat het bestand ‘2-aan-1’ is opgemaakt kan je uit één A4, twee antwoordformulieren halen.

Voor wat betreft de inhoud van de quiz kunnen wij geen support verlenen. Deze is door de Gemeente Amsterdam bij ons aangeleverd.

Omdat het aangeleverde bestand van de multimediale pubquiz een Powerpoint bestand is, heb je voor het afspelen van de multimediale editie van de quiz  een computer, laptop, smartphone en/of tablet met Microsoft Powerpoint óf Apple Keynote nodig. Zorg er voor dat je software altijd up-to-date is en test de quiz voordat je je pubquiz gaat presenteren. Op die manier voorkom je stress en teleurstelling opm de avond zelf.

Beschik je over een Apple apparaat, dan kan je de presentatie eenvoudig vanuit het programma Keynote openen, de Powerpoint wordt dan auromatisch overgezet naar een Keynote presentatie!

Helaas is het onmodelijk om voor alle technische aspecten support te bieden, omdat ieder apparaat en besturingssysteem zijn eigen grillen kent. Hieronder hebben wij getracht de meest voorkomende op een rijtje te zetten, staat jouw probleem hier niet tussen? Neem dan contact op met de leverancier van je hard- en/of software.

Als je een laptop of PC met Windows gebruikt, dan beschikt deze in het algemeen over een HDMI aansluiting. Sluit de HDMI kabel op je computer aan en verbindt deze met je tv of projector. Gebruik je een smartphone, tablet óf Apple product, dan dien je een zogenaamde AV adapter (dongle) tussen je apparaat en de HDMI kabel te plaatsen. Welke adapter je nodig hebt is afhankelijk van het apparaat dat je wilt verbinden. Via internet zijn deze adapters voor een paar tientjes te koop.

Nadat je je apparaat hebt aangesloten zal je in sommige gevallen via de instellingen een keuze moeten maken tussen het spiegelen van je scherm, of het uitbreiden van je scherm. Kies je de laatste, dan ziet men in het café alleen de presentatie op het scherm. In veel gevallen wordt dit automatisch ‘opgepakt’ doir je instellen zodra je de presentatie hebt opgestart.

Via de instellingen in Powerpoint en Keynote kan je ook aangeven dat je als presentator de volgende vraag al op jouw scherm ziet, de quizspelers zien deze dan nog niet.

Voor het afspelen van het geluid van de multimediale editie van de quiz dien je in veel gevallen een geluidskabel tussen je apparaat en de geluidsintallatie te verbinden – meestal ene minijack naar tulp). Heeft jouw apparaat geen minijack uitgang, raadpleeg dan de documentatie van het apparaat hoe je dit kan bewerkstelligen.

CONTACT

Mocht je nog vragen hebben, anders dan hierboven omschreven. Óf kom je er echt niet uit met het starten van de Powerpoint presentatie (alleen voor locaties die geen papieren versie hebben), dan kan je onderstaand formulier invullen en nemen wij z.s.m. contact met je op. In noodgevallen kan je een WhatsApp sturen naar 06-14870161 óf bellen! 

Winkelwagen